Nicolae Noica: ”Prima numire a unui specialist în fruntea unui minister aparține lui Carol I”

Puțină lume cunoaște că prima numire a unui specialist într-o funcție superioară de management public (precum cea de Ministru al Lucrărilor Publice) a aparținut lui Carol I, precizează Nicolae Noica, fostul ministru al Lucrărilor Publice şi director general al Bibliotecii Academiei Române, într-o cuvântare ținută cu ocazia celebrării Zilei Constructorului.

Discursul poate fi urmărit aici:

Discursul fostului ministru reprezintă o pledoarie pentru nevoia de specialiști în fruntea conducerii instituțiilor statului, o condiție esențială pentru evoluția în domeniul transporturilor și a administrației publice în general.

În același timp, Nicolae Noica realizează o expunere istorică, începând cu perioada lui Alexandru Ioan Cuza și terminând cu înfăptuirile specifice zilelor noastre, pe marginea celor care au construit România. 

Alegerea lui Carol I a fost inginerul constructor Panait Donici

Ar fi bine de amintit publicului că Panait Donici a fost primul inginer român absolvent al Școlii Naționale de Poduri și Șosele din Paris în anul 1852 și cel care a realizat prima organizare a corpului tehnic român.   

IMPORTANT! Preluarea textelor (integrală sau parțială) și/sau fotografiilor din acest articol se poate face numai cu acordul scris al autorului, fiind proprietate intelectuală. Acesta este un site cu caracter informativ. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor. Pentru preluare, contactați-ne pe mail.

Pe aceeasi tema

Back to top button