Grupul pentru Promovarea Infrastructurii a participat în acest weekend la Smart Energy Expo

Grupul pentru Promovarea Infrastructurii a participat în acest weekend la Smart Energy Expo, desfășurat între 19-21 August 2022 în Pavilionul Expozițional Constanța de către Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța împreună cu Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța, Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, în parteneriat cu Consiliului Județean Constanța.

Am remarcat mențiuni esențiale în cadrul evenimentului, cum ar fi:

În ultimii ani, primarii au deschidere către implementarea soluțiilor verzi, de smart energy. Este o adevărată revoluție în domeniul acesta. Noi vorbim de proiecte de mobilitate care au ca și obiectiv principal trecerea la transportul public electric, extinderea la nivel metropolitan. Vorbim despre reabilitarea clădirilor private și publice și eficientizarea energetică acestora. Există și un program al AFM care are mai multe call-uri. Sistemul de iluminat public trebuie să devină inteligent, să fie sustenabil, să aibă consumuri reduse și să fie gestionat informatic de așa natură încât să nu consume atunci când nu este cazul.”

„Prin organizarea acestui eveniment Smart Energy Expo, Constanța devine deschizător de drumuri la nivel național și este foarte bine că  acest eveniment în România se desfășoară la Constanța, care devine capitală informală a României pentru tot ceea ce înseamnă evenimente” declară SORIN CHIRIȚĂ, președinte ADRPE.

„Manifestarea a trezit interesul multor expozanți, evenimentul având amploare naționala, iar anul viitor ne propunem să facem o expoziție internațională pe tot ce înseamnă soluții smart. Producatorii sunt interesați să prezinte ofertele, dat fiind faptul că întreaga comunitate este deschisă spre soluții care pot fi implementate.”, declară RUXANDRA SERESCU, președinte CCINA Constanța.

“Județul Constanța a fost printre județele cu deschidere în energie inteligentă, vedem cu toții parcurile de eoliene, sigur ne ajută și zona în care ne aflăm , dar da cu toții pun întrebari și sunt conectați și vor să acceseze atât fonduri guvernamentale sau fonduri europene, soluții inteligente pentru comunitațile în care traiesc, pentru autoritățile publice, pentru unitățile de învățământ, personal, căci desigur există o comunitate mare de bussines și atunci toate reunite aduc un beneficiu tuturor.”, declară ANA-MARIA VĂTĂMANU, președinte ADDJC. 

Pe parcursul evenimentului s-a construit o serie de dezbateri de interes public și instituțional deosebit, antrenate și de participanții din mediul juridic la expoziție, moderate de Eduard Dumitrașcu, președinte al Asociației Române pentru Smart City.

La dezbateri au participat președintele împreună cu Vicepreședintele Grupului pentru Promovarea Infrastructurii.

Economia Circulară este un element prea puțin dezbătut în consumul eficient al resurselor, în contextul în care discutăm astăzi doar de reducerea costurilor operaționale pentru eficiența economică a centrelor de profit.

Avem nevoie de o gândire strategică, necesară pentru a acoperi orizonturile de dezvoltare pe termen mediu și lung, nu numai mandatele scurte ale unor manageri în căutarea randamentului alimentat cu sacrificii imediate.

În acest sens, propun modelul INTERGAS-STB, care au retehnologizat cel mai vechi și utilizat autobuz, aducându-l de la standard Diesel EURO 3 la GNC EURO 6… Dacă exista standardul EURO 7, vehiculul s-ar fi încadrat fără probleme, acestea în contextul în care este acum dotat cu aer condiționat, tehnică de ultimă oră în digitalizare, accesorii pentru șofer și pasageri, la JUMĂTATE din costurile unui vehicul nou, în garanție completă și agrementat pentru a rula pe traseu.

Ne bucurăm să avem instituții precum INCERTRANS care promovează asemenea modele economice inovative, deplin sustenabile și într-o viziune de tranziție”, declară VLAD STOICESCU, vicepreședinte Grupul pentru Promovarea Infrastructurii, președinte Asociația pentru Combustibili Sustenabili.

“Ne aflăm astăzi aici pentru a ne reafirma în sfera noastră de interes, între companiile cu care discutăm zilnic și în mediul politic extins cu care menținem relații multilaterale, dar și pentru a ne extinde scopurile, competențele și orizonturile Grupului.

Domeniul energetic este de interes strategic, iar infrastructura energetică este în sfera noastră principală de interes. În acest sens, participând la Smart Energy Expo, identificăm noi nevoi pe care ne propunem să le dezvoltăm prin cercetare, dezvoltare, inovare, dezbateri, promovare, consultanță”, declară ADRIAN BĂDESCU, președinte Grupul pentru Promovarea Infrastructurii.

IMPORTANT! Preluarea textelor (integrală sau parțială) și/sau fotografiilor din acest articol se poate face numai cu acordul scris al autorului, fiind proprietate intelectuală. Acesta este un site cu caracter informativ. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor. Pentru preluare, contactați-ne pe mail.

Pe aceeasi tema

Back to top button