Aeroporturile sunt noduri sociale ce nu trebuiau restricționate

De un an de zile, de când am luat în serios această criză, spun că aeroporturile sunt noduri sociale ce nu trebuiau restricționate, ci lăsate să filtreze, să proceseze, să detecteze prin natura lor de porți tehnologice acest pericol.

Aeroporturile au procesat 5 miliarde pasageri unici și repetitivi în 2019, la o populație totală de 8 mld persoane pe planetă.

Transformarea lor în centre de wellness, împreună cu gările și autogările, ar putea readuce o stare de normalitate în dinamica socială.

Avem, totuși, nevoie de un standard global în acest sens. Astăzi nu există acest standard și oricât efort ar depune o gară sau un aeroport, este în zadar dacă pasagerii sunt blocați într-un purgatoriu al zonelor roșii, galbene, etc.

Autor Vlad Stoicescu

sursa-Telegramedia.ro

IMPORTANT! Preluarea textelor (integrală sau parțială) și/sau fotografiilor din acest articol se poate face numai cu acordul scris al autorului, fiind proprietate intelectuală. Acesta este un site cu caracter informativ. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor. Pentru preluare, contactați-ne pe mail.

Pe aceeasi tema

Back to top button